RECENSIES VAKANTIE OP WADSOOG
Boekboek.nl gids voor lezersHet is druk in Hotel de Woelige Baren. De zon schijnt, het strand en de duinen zijn vlakbij en er is van alles te doen. Elke dag brengt de veerboot nieuwe vakantiegangers naar het eiland Wadsoog.
Deze zomer logeren er wel heel veel vreemde gasten in het hotel, over wie van alles te vertellen is. Verhalen over een geheimzinnige hutkoffer, misdadigers in de duinen, een meisje met een messenverzameling, een dolend spook en nog heel veel meer.
Ze zijn geschreven door Els Beerten, Bibi Dumon Tak, Judith Eiselin, Robert Gooijer, Hans Hagen, Veronica Hazelhoff, Martha Heesen, Liesbeth Jongkind, Guus Kuijer, Thérèse Major, Daan Remmerts de Vries, Jan Paul Schutten, Karlijn Stoffels, Wilfred Takken, Edward van de Vendel en Kaat Vrancken.

Leesfeest - dé website voor kinderboeken


Een boek dat zeker niet in je koffer mag ontbreken is Vakantie op Wadsoog: achttien verhalen geschreven door verschillende schrijvers als Guus Kuijer, Hans Hagen, Karlijn Stoffels, Edward van de Vendel en vele anderen. De verhalen spelen zich allemaal af op het eilandje Wadsoog en alle gasten logeren in Hotel De Woelige Baren. Elke schrijver vertelt over een gast in het hotel: over een meisje met rood haar, over een rappende tweeling, over een meisje met een messenverzameling, over een goochelaar met een heel bijzonder konijn en over een man met een vreemde, zware koffer…

De verhalen kun je allemaal los van elkaar lezen, maar het leuke aan dit boek is juist dat je in elk verhaal iets ontdekt uit een ander verhaal. Kees uit het verhaal De meesterkok van Jan Paul Schutten gaat bijvoorbeeld bij hotelkok Theodoor werken die ook al het meisje met de messenverzameling in dienst heeft. Hoe het meisje in de keuken terecht is gekomen, lees je dan weer in een ander verhaal. Zo leer je de gasten nog beter kennen en ontdek je dat iedereen weer anders denkt over bijvoorbeeld kamermeisje Maria of receptioniste Parelhoen. Op die manier leest dit boek als één grappig, spannend, ontroerend en gezellig vakantieboek!